Δευτέρα - Παρασκευή
08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Σάββατο
08:00 - 15:00

Καλέστε μας 24/7
6944616084

ελληνικης κατασκευης

ελληνικης κατασκευης

ελληνικης κατασκευης

Απαντήσεις στις δικές σας
Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις, απορίες και πληροφορίες σχετικά με τους λέβητες στερεών καυσίμων (πυρηνόξυλο, πέλλετ, ξύλο) και σχετικά τεχνικά θέματα που αφορούν αυτού του είδους τους λέβητες.

Επιλέγοντας έναν λέβητα ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ εξασφαλίζετε ότι ο λέβητας που έχετε επιλέξει είναι ένας λέβητας με τέσσερις πραγματικές διαδρομές, μεγάλο θάλαμο καύσεως και μεγάλες επιφάνειες εναλλαγής θερμότητας.
Οι διαδρομές είναι οριζόντιες με οπτική επαφή όλων των διαδρομών με το άνοιγμα των πορτών του λέβητα επιτυγχάνοντας έτσι τον πολύ εύκολο και γρήγορο καθορισμό του λέβητα.
Επιπλέον οι λέβητες ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ έχουν έναν πολύ υψηλό και πραγματικό συντελεστή απόδοσης της τάξεως του 90-94% με αποτέλεσμα την πραγματική οικονομία καυσίμων και της γρήγορης απόσβεσης κτήσης του μηχανήματος.
Ο σχεδιασμός των διαδρομών είναι προσεγμένος έτσι ώστε να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή πρόσφυση φλόγας πάνω σε λαμαρίνα στην πρώτη και δεύτερη διαδρομή καθώς και καυσαερίων στην τρίτη και τέταρτη διαδρομή που αποτελείται είτε από τούμπα (τύπου manesman), είτε από φραγμούς καθυστέρησης καυσαερίων σε πιο μικρά μοντέλα.
Επίσης ο καυστήρας είναι ενσωματωμένος στο σώμα του λέβητα τύπου κώνος για την άριστη καύση και λειτουργία χωρίς ορατό καπνό στην καμινάδα.
Η προώθηση του καύσιμου γίνεται μέσα από έναν ανοξείδωτο κοχλία με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του από τον ανταγωνισμό (είτε οικιακό, είτε βιομηχανικό) σε αντίθεση με κάποιο άλλο κοινό λέβητα του εμπορίου επιβραδύνοντας έτσι την αντικατάσταση του για τουλάχιστον 15 χρόνια.
Ακόμη δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ότι όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μέρη του είναι από Ευρωπαϊκούς οίκους για την καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή.
Τέλος, ο σωστός και τακτικός καθαρισμός του λέβητα είναι πολύ σημαντικός για το μηχάνημα και για αυτό το λόγο απλοποιήσαμε και ελαχιστοποιήσαμε τον χρόνο και τις κινήσεις σας καθώς δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί κανένα μέρος του.

Φυσικά το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός μηχανήματος όμως δεν θα πρέπει να είναι η βάση της επιλογής σας καθώς προκύπτουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζουμε πριν προβούμε σε αυτή την επιλογή όπως ο βαθμός απόδοσης, τον αριθμό διαδρομών που έχει και φυσικά τα υλικά κατασκευής του.
Οι λέβητες ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ εγγυώνται για τον βαθμό απόδοσης τους που αγγίζει το 90-94 %, για τις διαδρομές και για τα υλικά κατασκευής τους (π.χ ανοξείδωτος κοχλίας) και για την σωστή συναρμολόγηση των τμημάτων της συσκευής. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση μηχανολογίας μόνο καλή παρατήρηση όπως για παράδειγμα για τον τρόπο και την ποιότητα συγκόλλησης στους λέβητες.
Οι λέβητες της εταιρίας μας έχουν ηλεκτροσυγκολληθεί από τους πλέον έμπειρους ηλεκτροσυγκολλητές που είναι στον χώρο αυτό, με ιστορία από το 1990 και με μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό ακολουθώντας τα πιο αυστηρά κριτήρια για το καλύτερο και μοναδικότερο αποτέλεσμα για τους πελάτες της.
Άλλος ένας παράγοντας που θα πρέπει να προστεθεί στην λίστα είναι και το τεχνικό θέμα με την σωστή και μη σωστή εφαρμογή των μερών του μηχανήματος και της μόνωσης που συχνά βλέπουμε να προκύπτουν αρκετές αστοχίες.
Επιπρόσθετα, η σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών και πιστοποιήσεων θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερα σοβαρά για την επιλογή σας (ΛΕΒΗΤΕΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: CE κλάση 5 Α 2 +++).
Ακόμη και τα σχόλια των χριστών που έχουν ήδη αγοράσει λέβητα βιομάζας και τις εμπειρίες τους, αλλά και τα πιστοποιητικά που διαθέτουν πρέπει να είναι αρωγός στην επιλογή σας.

Η απάντηση στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι έχουμε δύο επιλογές:
  • A) H πρώτη επιλογή είναι να αφαιρεθεί ο λέβητας πετρελαίου και να αντικατασταθεί με τον καινούργιο λέβητα βιομάζας με τα απαραίτητα εξαρτήματα που θα απαιτηθούν καθώς και της αντικατάστασης της καμινάδας αν αυτό χρειαστεί διότι προκύπτει συνήθως οι λέβητες της βιομάζας να θέλουν μεγαλύτερη διατομή καμινάδας.

  • B) Η δεύτερη επιλογή είναι να συνδεθούν και οι δύο συσκευές παράλληλα με τα κατάλληλα εξαρτήματα και την απαιτούμενη καπνοδόχο στήλη. Πάντως και οι δύο επιλογές είναι εξίσου εύκολες και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Οι λέβητες της εταιρείας μας είναι κατασκευασμένοι με τέτοια διάταξη διαδρομών ώστε να ελαχιστοποιείται σημαντικά ο χρόνος για τον καθαρισμό του.
Πιο συγκεκριμένα το κύριο ρόλο σε αυτό το κομμάτι εκτός την κατασκευή του μηχανήματος έχει ο τύπος καύσιμου που θα χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτό.
Το καθαρό πυρηνόξυλο για παράδειγμα έχει ποσοστό τέφρας 1% σε σχέση με κάποιο άλλο υλικό κατώτερης ποιότητας καθιστώντας την πιο εύκολη και λιγότερη χρονοβόρα αυτή την διαδικασία.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι ένας καθαρός λέβητας σημαίνει ένας πιο αποδοτικός λέβητας.

Όταν λέμε για έναν λέβητα ότι είναι πολλαπλής καύσεως εννοούμε ότι ο συγκεκριμένος λέβητας έχει πολλές επιλογές καυσίμου π.χ οι λέβητες της εταιρείας μας μπορούν να λειτουργήσουν με όλα τα στερεά καύσιμα (κοκκώδες μορφή) όπως είναι το πυρηνόξυλο, κουκούτσια, τσόφλια από αμύγδαλα κ.α. και επίσης όταν ο λέβητας είναι με το σύστημα των δύο κοχλίων μπορεί να κάψει και πέλλετ.
Ακόμη όλοι οι λέβητες της σειράς (οικιακοί) βιομάζας έχουν την δυνατότητα να κάψουν ξύλα και συγχρόνως μαζί με πυρηνόξυλο ή να δουλέψουν μόνο με ξύλα σαν ξυλολέβητας χωρίς καμία μετατροπή.

Η απάντηση λοιπόν είναι ότι οι λέβητες στερεών καυσίμων παράγουν περισσότερη τέφρα (στάχτη) από έναν άλλο λέβητα πετρελαίου ή αερίου, άρα έχουμε περισσότερη στερεά μάζα να διαχειριστούμε.
Κατανοώντας το παραπάνω διαπιστώνουμε ότι σημαντικό ρόλο για τον καθαρισμό ενός λέβητα έχει το καύσιμο που θα χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτόν, για παράδειγμα: το πυρηνόξυλο με το πέλλετ έχουν άλλα υπολείμματα στάχτης για αυτό και τα διαστήματα καθαρισμού διαφέρουν από το ένα στο άλλο.
Συμπερασματικά, διαπιστώνουμε ότι καλό θα ήταν ένας λέβητας να καθαρίζεται περίπου μία φορά την εβδομάδα έως και δέκα μέρες διότι η συσσωρευμένη τέφρα που δημιουργείτε στον θάλαμο είναι ένα συμπαγές “στρώμα” το οποίο λειτουργεί ως μονωτικό υλικό με αποτέλεσμα την μεγάλη απώλεια απόδοσης του λέβητα μας.
Αυτό ισχύει για όλους τους λέβητες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένας ακαθάριστος λέβητας παραπάνω από το χρονικό διάστημα που αναφερθήκαμε δεν μπορεί να λειτουργήσει.