Δευτέρα - Παρασκευή
08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Σάββατο
08:00 - 15:00

Καλέστε μας 24/7
6944616084

ελληνικης κατασκευης

ελληνικης κατασκευης

ελληνικης κατασκευης

Λέβητες Πυρηνόξυλου, Βιομάζας και Στερεών Καυσίμων Ι. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ

ΚΟΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ

Η πλέον οικονομική εναλλακτική λύση στην οικιακή θέρμανση!

Σε αντίθεση με τους λέβητες πετρελαίου οι λέβητες μας έχουν δυνατότητα καύσης οικονομικών καυσίμων όπως (Πυρηνόξυλο, ξύλο, διάφορα πυρηνόκαρπα και κοκκοποιημένα στερεά καύσιμα).

Με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό των διαδρομών φλόγας και καυσαερίων του λέβητα επιτυγχάνουμε τέλεια καύση και βαθμό απόδοσης που αγγίζει το 90% που συνεπάγεται σε τεράστια οικονομία καυσίμων σε σχέση με τους κοινούς λέβητες πετρελαίου και λεβητες υγραερίου.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΒΗΤΑ

Οι λέβητες λειτουργούν με τον εξής τρόπο. Το καύσιμο υλικό είναι αποθηκευμένο σε ένα σιλό ενσωνατωμένο στον λέβητα και οδηγείται αυτόματα στον χώρο καύσης. Ένας κοχλίας από ανοξείδωτο χάλυβα μεγάλης αντοχής προωθεί την απαραίτητη ποσότητα καυσίμου, και ένας ανεμιστήρας τροφοδωτεί με αέρα τον ειδικά διαμορφωμένο αεροθάλαμο του λέβητα για την προθέρμανση του αερά πριν αυτός οδηγηθεί από τις ειδικά διαμορφωμένες οπές στον χώρο καύσης πετυχαίνοντας ακόμα πιο τελειοποιημένη καύση.

Η φλόγα που δημιουργείται στους λέβητες θερμαίνει το νερό που κυκλοφορεί μέσα στα υδατοστεγή διαμερίσματα. Μετά από τέσσερις οριζόντιες διαδρομές τα θερμά αέρια οδηγούνται και εξαναγκάζονται να περάσουν μέσα από τουμποσωλήνες, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο νερό. Στην συνέχεια, τα αέρια οδηγούνται προς την καπνοδόχο έχοντας αφήσει προς εκμετάλευση όλη τη θερμαντική ενέργεια.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΒΗΤΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Οι λέβητες της εταιρείας μας είναι τεσσάρων διαδρομών φλόγας και καυσαερίων, δύο διαδρομές φλόγας με διάσπαση στην πρώτη διαδρομή για την καλύτερη κατανομή φλόγας στον θάλαμο καύσης καθώς και μεγαλύτερης και αποτελεσματικότερης επαφής με τις θερμαντικές επιφάνειες του λέβητα. Η διάσπαση φλόγας γίνεται σε δύο σημεία (οικιακούς) και φθάνουν μέχρι και τα 6 σημεία στους (βιομηχανικούς) λέβητες. Η τρίτη και τέταρτη διαδρομή είναι των καυσαερίων πριν οδηγηθούν στην καμινάδα του λέβητα είτε από φραγμό καθυστέρησης καυσαερίων στην τελευταία διαδρομή, είτε από τουμποσολήνες (manesman) χωρίς ραφή, ο τρόπος σχεδιασμού των διαδρομών επιφέρει την αποτελεσματικότητα του λέβητα που έχει ως αποτέλεσμα την απόδοση άνω του 90%.

ΚΟΧΛΙΑΣ: Ο κοχλίας είναι πολύ σημαντικό εξάρτημα και συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του καυστήρα και του λέβητα. Η εταιρία μας είναι η πρώτη στον χώρο που χρησιμοποιείσαι σε λέβητα πυρηνόξυλου κοχλία ο οποίος είχε ζωή άνω των 15 ετών την στιγμή που άλλοι κοχλίες έχουν μέσο όρο τα 3 έως τα 6 χρόνια. Ανοξείδωτος και το φτερό και ο άξονας με βήμα ιδανικό για προώθηση καυσίμων όπως το πυρηνόξυλο ή βιομάζα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο λέβητας μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα χωρίς να χρειαστεί αντικατάσταση ή αν χρειαστεί μετά από πάρα πολλά χρόνια.

ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ-ΕΣΤΙΑ: Ο καυστήρας του λέβητα είναι το άλφα και το ωμέγα για έναν λέβητα, είναι το εξάρτημα που μετατρέπει την καύσιμη ύλη σε θερμογόνο δύναμη για την παραγωγή του ζεστού νερού. Ενσωματωμένος στο σώμα του λέβητα για ακόμα πιο ισχυρή κατασκευή με εστία κωνικής κλίσης ώστε να γίνεται τελειωποιημένη καύση χωρίς μεγάλη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και χωρίς απώλειες άκαυστου καυσίμου. Ο αέρας που διοχετεύεται στον καυστήρα είναι προθερμασμένος και εισέρχεται στον θάλαμο καύσης από οπές οι οποίες με τον τρόπο που είναι κατασκευασμένες εξασφαλίζουν την τέλεια ροή αέρα στην εστία για τέλεια πρωτογενή και δευτερογενή καύση.

ΠΙΝΑΚΑΣ: Η λειτουργία του λέβητα περνάει μέσα από τον πίνακα ελέγχου με δυνατότητα παρά πολλών ρυθμίσεων ώστε να γίνεται τέλεια καύση και οικονομία στο καύσιμο. Η ρύθμιση των θερμίδων γίνεται πολύ εύκολα ώστε ο λέβητας να παράγει έργο μόνο για τις ανάγκες της κάθε οικίας ξεχωριστά. Η ρύθμιση θερμοκρασίας νερού, η ρύθμιση εκκίνησης κυκλοφορητή και γενικά όλες οι ρυθμίσεις που απλοποιούν την λειτουργία του λέβητα και με τα απαραίτητα ασφαλιστικά για την προστασία των κινητήρων ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε δυσλειτουργία του μηχανήματος. Η σχεδίαση και η κατασκευή του πίνακα γίνεται αποκλειστικά από την ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΒΗΤΑ: Ο καθαρισμός του λέβητα είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία και διατήρηση της υψηλής απόδοσης του λέβητα. Στους λέβητες της εταιρείας μας έχουμε απλοποιήσει την διαδικασία καθαρισμού στο μέγιστο, ο χειριστής έχει την δυνατότητα επαφής με όλες τις διαδρομές του λέβητα με το άνοιγμα των θυρίδων (πόρτες), άρα ο καθαρισμός γίνεται ευκολότερα χωρίς την ανάγκη αποσυναρμολόγησης τεμαχίων ή ξεβίδωμα αντικειμένων κατά την χειμερινή περίοδο. Τα διαστήματα καθαρισμού εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από τον τύπο καυσίμου και πόση παραγωγή τέφρας ποσοστιαία έχει π.χ (πυρηνόξυλο έχει 1,5% έως 3%). Συμπερασματικά όσο πιο πολύ και συχνά διατηρούμε έναν λέβητα καθαρό τόσο πιο αποδοτικός και οικονομικόςείναι. Σαν έμπειροι επαγγελματίες του χώρου προτείνουμε ο καθαρισμός να γίνεται από μία έως και δύο εβδομάδες (ανάλογα το κάυσιμο).

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Oι λεβητές μας μπορούν να δουλέψουν με οποιονδήποτε θερμοστάτη χώρου (συμβατικό ή ηλεκτρονικό) με απόλυτο και ασφαλή έλεγχο του λέβητα. Επίσης μπορούν να συνδεθούν σε δύο η και περισσότερα σπίτια μέσω του πίνακα αυτονομίας ακριβώς όπως θα γινόταν σε έναν λέβητα πετρελαίου.

ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΟ ΑΝΔΡΑΝΕΙΑΣ: Οι λέβητες στερεών καυσίμων της εταιρείας μας μπορούν να δουλέψουν με οποιονδήποτε τύπο δοχείου διαστολής (ανοιχτό ή κλειστό) ανάλογα βέβαια με την εγκατάσταση και τον τρόπο που θα συνδεθεί ο λέβητας στο κάθε λεβητοστάσιο. Δοχείο αδράνειας δεν απαιτείται γιατί οι λέβητες που κατασκευάζουμε έχουν μεγάλη χωρητικότητα νερού στο σώμα του λέβητα με αποτέλεσμα ο ίδιος να κάνει και την δουλεία του δοχείου χωρίς επιπλέον κόστος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΒΙΟΜΑΖΑ.