Δευτέρα - Παρασκευή
08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Σάββατο
08:00 - 15:00

Καλέστε μας 24/7
6944616084

ελληνικης κατασκευης

ελληνικης κατασκευης

ελληνικης κατασκευης

Ιστορία

Η Θερμοδυναμική Κρήτης ξεκίνησε ως μια ιδέα από τον Ιωάννη Κουρτάκη να ξεκινήσει από το μηδέν και χωρίς τα απαραίτητα μέσα, ένα λέβητα που να μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό, αξιόπιστο και λειτουργικό, που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο την ελαιοπυρήνα και θα έχει σαν στόχο την υψηλή απόδοση, για την καλύτερη αξιοποίηση του καυσίμου, που ειδικά στην Κρήτη υπάρχει σε αφθονία.

Η εφευρετικότητα και η πρωτότυπη ιδέα για τη διάταξη των διαδρομών, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα κατασκευής και υλικών, οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου λέβητα πυρηνόξυλου Κουρτάκης.

Και έτσι ξεκινά σιγά σιγά η μικρή παραγωγή λεβήτων πυρηνόξυλου με γνώμονα πάντα την την εξέλιξη και την έρευνα. Βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα κατασκευής άρχισε σιγά σιγά η αναγνωρισιμότητα και η εδραίωση του ονόματος Κουρτάκης ως μία από τις κορυφαίες επιλογές στο χώρο της θέρμανσης.

Κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να εφεύρει καινοτόμες λύσεις που άλλοι κατασκευαστές εκείνης της εποχής δεν είχαν καταφέρει να επιλύσουν όπως η φθορά στον κοχλία, με τη δημιουργία ανοξείδωτου. Καθώς και την αλλαγή της κινητήριας μονάδας από απλού ερασιτεχνικού, σε βιομηχανικού τύπου, με τη χρήση γωνίας μετάδοσης με μειωτήρα. Όλες αυτές οι καινοτόμες ιδέες και πολλές άλλες, ανέδειξαν όλα τα προϊόντα της Θερμοδυναμικής Κρήτης, κορυφαία στο είδος τους.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο λέβητας Κουρτάκης έλαβε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και εδραιώθηκε στο χώρο της θέρμανσης. Η σχεδίαση και η βελτίωση είναι συνεχείς και δεν έμεινε ποτέ στάσιμος. Με όλα τα στάδια παραγωγής να έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, ανέβασε ακόμη περισσότερο τα δεδομένα της εποχής για τους λέβητες στερεών καυσίμων.

Με σύγχρονα μηχανήματα και ειδικευμένες εργαλειομηχανές, ανεβάζει τόσο την παραγωγή όσο και τη γκάμα των προϊόντων, αφού ολοένα αυξάνεται και η ζήτηση πλήρως πιστοποιημένων μηχανημάτων που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες τόσο ιδιώτες για οικιακή όσο και επαγγελματίες για βιομηχανική χρήση (ελαιουργεία, θερμοκήπια, φυτώρια, θερμαινόμενες πισίνες).

Λέβητες Κουρτάκης - Ιστορία
Λέβητες Κουρτάκης - Ιστορία
Λέβητες Κουρτάκης - Ιστορία